Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

Greva 24-orëshe mbarëkombëtare e punëtorëve të ndërtimit

Mijëra punëtorë në ndërtim demonstruan në Athinë dhe qytete të tjera të Greqisë duke shprehur vendosmërinë për të vazhduar luftën për nënshkrimin e Marrëveshjeve Kolektive të Punës me rritje të konsiderueshme të pagave dhe përmirësim të kushteve të punës, si pjesë e grevës 24-orëshe e ditës së enjte, 4/11.

Në një takim që patën me punëdhënësit, grevistët ngritën kërkesat e tyre për Marrëveshje Kolektive të Punës dhe çështje të tjera institucionale dhe së shpejti pritet një takim i dytë për të patur përgjigje.

Lufta vazhdon në vendet e punës, theksoi Janis Tasulas, President i Federatës së Punëtorëve të Ndërtimit dhe theksoi nevojën e forcimit të frymës militante, për të rritur presionin ndaj punëdhënësve, në mënyrë që të arrihen nënshkrime të Marrëveshjeve Kolektive të Punës me rritje të konsiderueshme të pagave.

 

 

 

05.11.2021