Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

Tubime masive të sindikatave dhe organizatave masive për 8 Mars

Masivisht në luftën kundër shfrytëzimit, shtypjes dhe represionit shtetëror

Me tubime dhe marshime të mëdha në Athinë dhe në shumë qytete të tjera të Greqisë, të organizuara nga Sindikatat dhe Federatat në sektorët e punës, Shoqatat dhe Grupe të Federatës së Gruas së Greqisë (OGE), sindikatat e të vetë-punësuarve dhe shoqata e studentëve, u nderua më 8 Mars Dita Botërore e Gruas. Në Athinë u realizua demonstratë e cila arriti jashtë parlamentit të Greqisë.

 

 

Sekretari i Përgjithshëm i KQ të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), Dh. Kucubas, i cili morri pjesë në demonstratën e Athinës, bëri deklaratën e mëposhtme për përfaqësuesit e mediave për 8 Marsin: «Për të shumtën herë tregohet se gojët e mbuluara pas maskave kanë zë, e cila dëgjohet si anembanë kundër shfrytëzimit, kundër shtypjes së burrave dhe grave, për plotësimin e nevojave të tyre bashkëkohore, kundër abuzimit dhe dhunës ndaj grave, për barasvlerën e grave, kundër autoritarizmit dhe shtypjes qeveritare dhe shtetërore».

Më parë, gjatë një turneu në Spitalin KAT, Sekretari i Përgjithshëm i Komitetit Qendror të KKE deklaroi për Ditën Ndërkombëtare të Gruas: «Nga që sot ne festojmë Ditën Ndërkombëtare të Gruas, një mesazh për këtë: Me më shumë fuqi në betejat e reja klasore, burrat dhe gratë së bashku ecim përpara».

 

8ofMarch

 

09.03.2021