Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

75 VJET NGA FITORJA E MADHE ANTIFASHISTE E POPUJVE

Kurorë në Monumentin e Ushtarit Sovjetik u vendos nga Sekretari i Përgjithshëm i Komitetit Qendror të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), Dh. Kucubas

Kurorë në Monumentin e Ushtarit Sovjetik u vendos nga Sekretari i Përgjithshëm i Komitetit Qendror të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), Dh. Kucubas

Organizatat e Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) dhe të Rinisë Komuniste të Greqisë (KNE), pavarësisht gjendjes së pandemisë, nderuan 75 vjetorin e Fitores Antifashiste të Popujve me aktivitete dhe mënyra të ndryshme në të gjithë Greqinë.

Më 9 maj, Sekretari i Përgjithshëm i KQ të KKE, Dhimitri Kucubas vendosi një kurorë në Monumentin e Ushtarit Sovjetik, që gjendet në lagjen Kalithea të Athinës, dhe bëri deklaratën e mëposhtme:

«Lufta kundër fashizmit duhet të jetë e vazhdueshme, por për të qenë konsekuente dhe efektive duhet të drejtohet kundër mitrës që e lind: kapitalizmit. 75 vjet më vonë ne jemi prezent në këtë luftë, me këtë përmbajtje».

 

11/5/2020