Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

NJOFTIM I ZYRËS SË SHTYPIT TË KQ të KKE

Për plotësimi e 2 viteve nga fillimi i luftës imperialiste në Ukrainë

Plotësimi i dy viteve që nga fillimi tipik i konfliktit të armatosur imperialist në Ukrainë i kujton të gjithëve pasojat tragjike që pati për popujt përmbysja e socializmit dhe shpërbërja e Bashkimit Sovjetik.

Brenda dy viteve, lufta në territoret e Ukrainës, pas pushtimit të papranueshëm rus dhe përfshirjes gjithnjë e në rritje të SHBA-ve, NATO-s dhe BE-së, derdhën gjakun e popujve të dy ish-republikave sovjetike, Ukrainës dhe Rusisë, të cilët jetuan në paqe dhe punuan së bashku në kontestin e BRSS-së.

Përveç kësaj, ajo ka pasoja të dhimbshme për popujt e Europës, të cilët po detyrohen të mbajnë mbi supet e tyre barrën e luftës, të militarizimit ushtarak të mëtejshëm të shteteve të tyre, të përgatitjes për konflikte të reja më të përgjithësuara.

Masakra barbare e popullit palestinez nga Izraeli, me mbështetjen e SHBA - BE, dhe planet e rivalitetet imperialiste në Lindjen e Mesme dhe Detin e Kuq, si dhe tensioni në një sërë pjesësh të tjera të planetit janë "tabela e shënjestrës" për zhvillime shumë të rrezikshme.

Që në momentin e parë, Partia Komuniste e Greqisë (KKE) vuri në dukje karakterin antipopullor të luftës në Ukrainë, e cila lindi në kuadrin e konkurrencës së ashpër midis klasave borgjeze dhe forcave imperialiste për kontrollin e tregjeve, lëndëve të para, rrjeteve të transportit, të mbështetjeve gjeopolitike në rajonin euroaziatik.

KKE denoncon qeverinë e ND-së në Greqi, e cila me mbështetjen e partive SYRIZA, PASOK dhe partive të tjera euroatlantike po e shtyjnë Greqinë në "kasaphanë" e luftërave imperialiste për interesat e një grushti shfrytëzuesish dhe të aleatëve të tyre në BE dhe NATO.

Komunistët e Greqisë po udhëheqin luftën e lëvizjes punëtore-popullore kundër përfshirjes së Greqisë në luftën imperialiste në Ukrainë, kundër bazave ushtarake amerikane, kundër shpenzimeve të luftës për NATO-n, ne po luftojmë për ç angazhimin e vendit nga planet imperialiste të NATO-s dhe BE-së në Ukrainë, në Lindjen e Mesme dhe Detin e Kuq.

Ne vazhdojmë të luftojmë që:

• Të ndalojë dërgimi i armëve dhe municioneve në Ukrainë, diçka që dobëson dhe mbrojtjen e vendit, si dhe stërvitjen nga Forcat e Armatosura Greke të forcave të qeverisë reaksionare të Kievit.

• Të mos dërgohet Fregata ushtarake detare greke në Detin e Kuq.

• Të mbyllen bazat e huaja ushtarake të vdekjes, të cilat përdoren për gjakderdhjen e popujve të tjerë dhe vënë nën shënjestër vet popullin tonë.

• Të kthehen në Greqi sistemet antiajrore ushtarake greke “Patriot” nga Arabia Saudite, si dhe të gjitha repartet e Forcave të Armatosura greke që ndodhen jashtë kufijve.

• Për shkëputjen e Greqisë nga shoqatat imperialiste të BE-së dhe NATO-s me popullin sovran në vendin tonë.

 

24.02.2024