Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

SHPALLJE E ZYRËS SË SHTYPIT PËR PLANIN E SHBA-ve PËR ÇËSHTJEN E PALESTINËS

Partia Komuniste e Greqisë (KKE) denoncon tek populli grek se, plani i SHBA-ve për çështjen e Palestinës, të cilin e kanë përshkruar në mënyrë të rreme si një "marrëveshje e shekullit", jo vetëm që nuk garanton një shtet të pavarur të Palestinës, por përjetëson dhe mbron okupimin e Izraelit.

Plani parashikon:

- Ti jepet Shtetit të Izraelit qyteti Jerusalemit si një "kryeqytet i pandarë i Izraelit".

-Ti aneksohet Shtetit të Izraelit Lugina e Jordanit, e cila është zemra e 30% e Bregut Perëndimor, dhe zonat që gjenden në veri të Detit të Vdekur.

- Ruajtjen e kolonializmit izraelit dhe të mijëra kolonëve, që janë forcë pushtuese në territoret e Palestinës.

Ky është një zhvillim shumë i rrezikshëm dhe është pjesë nga një plani i përgjithshëm imperialist të nxitur nga SHBA-të, për zgjidhje të papranueshme dhe kundër popujve në rajon.

Të forcohet menjëherë solidariteti ndaj popullit të Palestinës.

-Për përfundimin e okupimit të Izraelit dhe për një shtet të pavarur Palestinez në kufirin e vitit 1967, me kryeqytet të tij Jeruzalemin Lindor.

- Të hiqet kolonializmi dhe të largohen kolonët, të kthehen refugjatët Palestinezë në shtëpitë e tyre.

- Të lirohen nga burgjet e Izraelit të gjithë të burgosurit politikë palestinezë.

Qeveritë greke -sot e ND, më parë e SYRIZA- kanë pjesë në përgjegjësi për forcimin e bashkëpunimit strategjik me shtetin-vrastar të Izraelit, por edhe sepse nuk kanë bërë njohjen e nevojshme të shtetit të pavarur Palestinez, pavarësisht vendimit unanim të parlamentit Grek.

 

29/1/2020                                ZYRA SHTYPIT E K.Q TË PARTISË KOMUNISTE TË GREQISË (KKE)