Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

Zyra e Shtypit e KQ të KKE

Të ndalojë tani çdo përfshirje!

Në komentin e saj për dërgimin e një fregate ushtarake greke në Detin e Kuq, Zyra e Shtypit e KQ të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) thekson:

«Dërgimi i fregatës ushtarake greke në Detin e Kuq, nën maskën e sigurisë së lundrimit dhe mbrojtjes së anijeve tregtare, e përfshin Greqinë edhe më thellë në planet e rrezikshme imperialiste, të cilat në këtë fazë lidhen drejtpërdrejtë me mbështetjen e politikës vrastare të shtetit të Izraelit.

Si ky mision ashtu edhe misionet e tjera të luftanijeve greke, në Mesdheun Lindor e gjetkë, në kuadrin e formacioneve të NATO-s, dëshmojnë se cili është qëllimi i vërtetë i blerjes së anijeve luftarake dhe programeve të tjera të armatimit, që populli grek i paguan me flori.

Anijet greke apo repartet e tjera ushtarake, nuk kanë asnjë punë në misione që nuk kanë të bëjnë fare me mbrojtjen e vendit dhe mbrojtjen e kufijve të tij. Të ndalojë tani çdo përfshirje!»

 

22.12.2023