Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

Search for content

Lajmet e fundit

LOGO_20oSYNEDRIO_KKE Sq

On the Cyprus Issue

Positions and materials of the KKE on the developments around the Cyprus Issue

E re 2014

2014-12-29

Rinisë i duhet KKE e fortë

2014-12-22

Rinisë i duhet KKE e fortë
Më 18 me 22 Dhjetor 2014 në selinë e Komitetit Qëndror të KKE (Partisë Komuniste të Greqisë) u realizuan punimet e Kongresit të 11-të të KNE (Rinisë Komuniste të Greqisë) , me parullën: ". ...
Duan imunitet për sistemin e kalbur të pushtetit të monopoleve

2014-12-22

Duan imunitet për sistemin e kalbur të pushtetit të monopoleve
Siç dihet në votimin e parë për zgjedhjen e Presidentit të Republikës, që u bë në parlament më 17/12/2014, kandidati i qeverisë ND-PASOK mori 160 vota, edhe pse mbështetja e nevojshme duhet të ishte të paktën 200 deputetë. ...
Për "lentet" deformuese në analizën e marrëdhënieve bashkëkohore ndërshtetërore

2014-12-20

Për "lentet" deformuese në analizën e marrëdhënieve bashkëkohore ndërshtetërore
Me rastin e zhvillimeve të fundit në Ukrainë dhe në Ballkan Elisheos Vagjenas Anëtar i KQ të KKE(Partisë Komuniste të Greqisë) Përgjegjës i Departamentit të Marrëdhënieve Ndërkombëtare "Nëse Bullgarisë i është hequar mundësia të sillet si shtet sovran, le të kërkojë dëmshpërblim për fitime të ...
SHPALLJE E ZYRËS SË SHTYPIT Për lirimin e patriotëve Kubanë

2014-12-18

SHPALLJE E ZYRËS SË SHTYPIT                                                   Për lirimin e patriotëve Kubanë
KKE (Partia Komuniste e Greqisë) përshëndet lirimin e patriotëve Kubanë, të cilët deri pardje ishin të burgosur në burgjet e SHBA-së me akuza të pabaza dhe të fabrikuara kundër tyre. ...
Populli i Pakistanit paguan shtrenjtë planet kriminale të imperializmit

2014-12-17

Populli i Pakistanit paguan shtrenjtë planet kriminale të imperializmit
Në deklaratën e saj, Zyra e Shtypit e KQ të KKE (Partisë Komuniste të Greqisë) shënon për vrasjen e fëmijëve në Pakistan: "KKE (Partia Komuniste e Greqisë) shpreh ngushëllimet e saj ndaj PK të Pakistanit dhe te populli i Pakistanit për krimin e ri, me masakrën e dhjetëra fëmijëve në Peshavar të ...
Deklaratë e Zyrës së Shtypit për përshpejtimin e procesit të zgjedhjes presidenciale

2014-12-10

Deklaratë e Zyrës së Shtypit për përshpejtimin e procesit të zgjedhjes presidenciale
Zhvillimet e bëjnë të detyrueshme ndërhyrjen e menjëhershme popullore. Asnjë vonesë nuk nuk duhet të ketë në lëvizjen popullore, në emër të pritshmërisë për negociata, për votime në parlament dhe zgjedhjet e mundshme. ...
E KUQE U BË BASHKIA E KESARIANIS NË RAUNDIN E TRETË TË ZGJEDHJEVE

2014-12-02

E KUQE U BË BASHKIA E KESARIANIS NË RAUNDIN E TRETË TË ZGJEDHJEVE
Bashkia e Kesarianis një nga rrethet lindore të Athinës, (3 km në lindje nga qëndra e Athinës), kaloi të Dielën e 30 Nëntorit në "duar të kuq”, pas përseritjes së raundit të 2-të të zgjedhjeve bashkiake. ...
Greva 24 orërshe: Thyejmë zinxhirët e skllavërisë moderne

2014-11-28

Greva 24 orërshe: Thyejmë zinxhirët e skllavërisë moderne
Me demonstrata të mëdha dhe masive të mbajtura në shumë qytete të Greqisë përfundojë greva e punëtorëve, profesionistëve të vetëpunësuar, grave, pensionistëve, emigrantëve, studentëve dhe nxënësve të cilët iu përgjigjën thirrjes së Frontit Militant Mbarpuntor (PAME) në kuadër të grevës së ...
Komunikatë për shtyp nga Partia Komuniste e Greqisë Për punimet e Takimit të 16-të Ndërkombëtar të PK në Ekuador

2014-11-24

Komunikatë për shtyp nga Partia Komuniste e Greqisë Për punimet e Takimit të 16-të Ndërkombëtar të PK në Ekuador
Takimi Ndërkombëtar i Partive Komuniste dhe Punëtore i 16-ti (TNPKP) u realizua në datat 13-15 Nëntor 2015 në Guajakil të Ekuadorit me Temë: «Roli i Partive Komuniste dhe Punëtore në luftën kundër imperializmit dhe shfrytëzimit kapitalist, që shkakton kriza, luftëra dhe rritje të forcave ...