Lidhje me faqet e vjetra të PKG

Faqet e ndërkombëtare të PKG transferohen gradualisht në format të ri. Ju mund të gjeni faqet e mëparshme qe tashmë jane përmirsuar (me të gjitha përbërjet e tyre) në linkun e mëposhtëm.

Search for content

Lajmet e fundit

Të tërhiqet projektligji i ri – Të hapen universitetet dhe shkollat në mënyrë të sigurt

2021-01-22

Të tërhiqet projektligji i ri – Të hapen universitetet dhe shkollat në mënyrë të sigurt
Studentët protestuan në qendër të Athinës të enjten, 21 janar për ...
Denoncime kundër përpjekjes për ndalimin e Partisë Komuniste të Polonisë

2020-12-22

Denoncime kundër përpjekjes për ndalimin e Partisë Komuniste të Polonisë
Denoncime kundër operacionit të ri për ndalimin e Partisë ...
PËR TELEKOFERENCËN E PLENIUMIT TË PARTIVE TË «INICIATIVËS KOMUNISTE EVROPIANE»

2020-12-14

PËR TELEKOFERENCËN E PLENIUMIT TË PARTIVE TË «INICIATIVËS KOMUNISTE EVROPIANE»
Iniciativa Komuniste Evropiane: Me një vrull të ri për të ...

» Shiko të gjitha lajmet...

LOGO_20oSYNEDRIO_KKE Sq

On the Cyprus Issue

Positions and materials of the KKE on the developments around the Cyprus Issue

E re 2020

Denoncime kundër përpjekjes për ndalimin e Partisë Komuniste të Polonisë

2020-12-22

Denoncime kundër përpjekjes për ndalimin e Partisë Komuniste të Polonisë
Denoncime kundër operacionit të ri për ndalimin e Partisë Komuniste të Polonisë, pas kërkesës së Prokurorit të Përgjithshëm/Ministrit të Drejtësisë së Qeverisë Polake, dorëzoi Partia Komuniste e Greqisë (KKE) më 21 Dhjetor në përfaqësinë e Komisionit Evropian në Athinë si dhe në Ambasadën e ...
PËR TELEKOFERENCËN E PLENIUMIT TË PARTIVE TË «INICIATIVËS KOMUNISTE EVROPIANE»

2020-12-14

PËR TELEKOFERENCËN E PLENIUMIT TË PARTIVE TË «INICIATIVËS KOMUNISTE EVROPIANE»
Iniciativa Komuniste Evropiane: Me një vrull të ri për të përmbushur nevojat komplekse të luftës në kushtet e pandemisë dhe të intensifikimit të antagonizmave, që të mos paguajnë popujt krizën kapitaliste. ...
Me iniciativën e tij, Grupi i Parlamentit Evropian për Miqësinë me Kubën mbështet kërkesën për dhënien e çmimit Nobel për mjekët Kubanë

2020-12-07

Me iniciativën e tij, Grupi i Parlamentit Evropian për Miqësinë me Kubën mbështet kërkesën për dhënien e çmimit Nobel për mjekët Kubanë
Grupi Europarlamentar i Partisë Komuniste të Greqisë (KKE) i propozoi Grupit të Parlamentit Evropian për Miqësinë me Kubën të mbështesë iniciativën për dhënien e Çmimit Nobel të Paqes 2021 Forcës Ndërkombëtare të Mjekëve për Fatkeqësitë Natyrore dhe Epidemitë e Rënda, «Henry Reeve». ...
Masa të menjëhershme për të mbrojtur jetën e popullit - Mbrojmë jetën dhe të drejtat tona

2020-11-24

Masa të menjëhershme për të mbrojtur jetën e popullit - Mbrojmë jetën dhe të drejtat tona
Dhjetëra Federata Sindikaliste dhe Qendra Punëtore në të gjithë Greqinë kanë marrë vendime për greva dhe po përgatitin grevën e 26 nëntorit. ...

2020-11-18

Party of Labour of Austria - En, De Communist Party of Belgium - En, Fr Communist Party of Britain - En Brazilian Communist Party - En Communist Party of Bulgaria - Bu Party of the Bulgarian Communists - Ru Union of Communists in Bulgaria - Bu Communist Party of Canada - En AKEL, Cyprus - En ...
PËR ORGJINË E SOTME AUTORITARITARE QEVERITARE

2020-11-17

PËR ORGJINË E SOTME AUTORITARITARE QEVERITARE
Partia Komuniste e Greqisë (KKE) dënon orgjinë e sotme të autoritarizmit qeveritar, dhunën policore dhe represionin. ...
Orgji e autoritarizmit dhe dhunës qeveritare

2020-11-17

Orgji e autoritarizmit dhe dhunës qeveritare
Populli nuk e ul kokën, ai lufton për shëndetin dhe të drejtat e tij bashkëkohore! ...
47 vjet nga kryengritja e studentëve të Politeknikut

2020-11-16

47 vjet nga kryengritja e studentëve të Politeknikut
Ditët e fundit është përshkallëzuar autoritarizmi qeveritar me ndalimin e marshimit anti-imperialist në ambasadën Amerikane, i cili organizohet çdo vit në datën 17 nëntor, për të përkujtuar përvjetorin e kryengritjes së studentëve të Politeknikut dhe punëtorëve të Athinës kundër juntës ...
Për marrëveshjen e "paqes" në Nagornο Karabah

2020-11-13

Për marrëveshjen e "paqes" në Nagornο Karabah
Lufta e fundit midis Azerbajxhanit dhe Armenisë, e cila zgjati për më shumë se 40 ditë dhe gjakosi popujt dhe para së gjithash rininë e këtyre dy ish-Republikave sovjetike, u bë për shkak të ballafaqimit të planeve të ndryshme të klasave borgjeze, si dhe për synimet e tyre të përbashkët në ...
Të gjithë ata që kultivojnë shpresa të rreme se mund të ketë ndryshim rrënjësor të politikës përmes këtij rrotacioni, do të përgënjeshtrohen

2020-11-10

Të gjithë ata që kultivojnë shpresa të rreme se mund të ketë ndryshim rrënjësor të politikës përmes këtij rrotacioni, do të përgënjeshtrohen
Në një deklaratë të tij mbi rezultatin e zgjedhjeve Amerikane, Sekretari i Përgjithshëm i Komitetit Qendror të Partisë Komuniste të Greqisë (KKE), Dhimitri Kucubas, tha: «Qeverisja reaksionare e Trump-it edhe pse ka humbur zgjedhjet në SHBA, ajo që është e sigurt është se politika që i shërben ...